AA
Az ISD DUNAFERR Zrt. közleménye

Az ISD DUNAFERR Zrt. közleménye

2019. október. 11

Tisztelt Kollégák!

 

Az elmúlt hónapokban az ISD DUNAFERR Társaságcsoport sorozatosan politikai támadásoknak volt kitéve.

Hosszan és türelemmel vártuk, hogy ennek vége legyen, de elérkezett az a pont, amikor már nem tudtuk tovább tűrni a vádaskodást, fenyegetést, manipulációt. Ezért a múlt héten sajtóközleményt juttatunk el a média számára, amelyben kifejtettük véleményünket és felszólítottuk a vádaskodó politikusokat, hogy hagyjanak fel a vállalat támadásával. Sajnos az elmúlt napokban tovább folytatódott az ISD DUNAFERR Társaságcsoport elleni kampány.

A célunk az, hogy a DUNAFERR ne legyen a felelőtlen politikusok céltáblája, rövid távú politikai játszmák tárgya. Azok a politikusok, újságok és hírportálok, akik - a DUNAFERR-t már-már közellenségként kezelve - téves, valótlan, manipulált, sok esetben pedig hazug információkkal vádolják, a gyár működését gyengítik, az Önök munkáját, munkahelyét is támadják, veszélyeztetik.

Ezúton is szeretnénk megerősíteni, hogy az elmúlt napokban megjelent hírekkel ellentétben a DUNAFERR működése összességében megfelel a környezetvédelmi előírásoknak, és a vállalat folyamatosan együttműködik a hatóságokkal minden olyan területen, ahol a jövőben további fejlesztésre lesz szükség.

Az ISD DUNAFERR Zrt. a környezetvédelmi működési engedélyeiben előírt mérési, ellenőrzési kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tesz. A mérési eredményeket rendszeresen megküldjük a környezetvédelmi, illetve a vízügyi hatóság részére. Az illetékes hatóságok rendelkeznek a társaság működéséhez kapcsolódó környezetvédelmi adatokkal. Ezen túlmenően a hatóságok évente több alkalommal végeznek helyszíni ellenőrzést, illetve vizsgálatokat is az előírások teljesítésének ellenőrzése érdekében.

Bármely politikai erő által arra irányuló kísérlet, hogy a DUNAFERR-t különböző szabálytalansággal vádolva gyengítse, kizárólag egyetlen célra vezet: súlyosbítja a negatív piaci feltételek által okozott károkat és a vállalat nehéz gazdasági helyzetét. Szeretnénk azt is nyilvánvaló tenni, hogy a piaci helyzet nehézségei mellett a vállalatnak már most fel kell készülnie számos – a hazai és uniós hatóságok által előírt – a jövőben életbe lépő környezetvédelmi beruházásra és fejlesztésre, melyek rendkívül jelentős költségterhet jelentenek számunkra.

Azok a politikusok, akik saját, rövid távú céljaik elérésének érdekében államosítással fenyegetik, feljelentésekkel vagy rágalmakkal támadják, destabilizálni próbálják a vállalatot, az itt dolgozó több ezer embert és családjukat is támadják, megélhetésüket veszélyeztetik.

A vállalat vezetés célja ezzel szemben továbbra is az, hogy biztosítsa az ISD DUNAFERR Társaságcsoport hosszútávú működését.