AA
Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés

Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés

A Magyar Vas- és Acélipari Egyesülést (MVAE) a Kohó- és Gépipari Minisztérium 1968-ban hozta létre a magyar acélipari vállalatok kötelező tagságának deklarálásával. Az MVAE tagvállalatai vaskohászati, vaskohászattal kapcsolatban álló kereskedelmi (hulladék,késztermék), alapanyaggyártó, továbbfeldolgozott termékeket gyártó (acélszerkezet), kutató, minőségüggyel foglalkozó és energiaszolgáltató társaságok.

A szervezet 1980-ban önkéntes egyesüléssé alakult, s ebben a formában működik ma is.

A tagvállalatok által alapított önkéntes, kooperatív szervezet célja a tagvállalatok érdekeinek koordinációja, képviselete, gazdálkodásuk eredményességének előmozdítása, valamint meghatározott kiegészítő tevékenység szakszerű bonyolítása.

Az Egyesülés alapvető feladata, hogy a tagvállalatok érdekeinek képviselete céljából együttműködjön a tagvállalatokkal, a kormányzattal, az érdekképviseleti szervezetekkel, a nemzeti acélipari egyesülésekkel és nemzetközi szervezetekkel minden olyan témában, ami elősegíti a versenyképesség növelését, s ezzel a piaci lehetőségek maximális kihasználását. Segítséget nyújtson a tagvállalatoknak az alaptevékenységükhöz szorosan, de nem közvetlenül kapcsolódó egyedi és közös feladataik megoldásához, az Európai Uniós előírásokhoz kapcsolódó feladatok ellátásához, képviselje a magyar acélipar érdekeit az EU szervezeteinél.

Az Egyesülés tagvállalatai állítják elő a hazai nyersvas- és acéltermelés, valamint a melegen hengerelt termékek termelésének 99,5 %-át.

A Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalata többek között

  • ISD DUNAFERR Zrt.
  • ISD POWER Kft.
  • ISD Kokszoló Kft.
  • DUNAFERR FERROMARK Kft.
  • DUTRADE Zrt.
  • TÜKI Zrt.

 

MAGYAR VAS-ÉS ACÉLIPARI EGYESÜLÉS

Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés
Dr. Sevcsik Mónika
igazgató

+36 (25) 582 270